Vecka 36

Publicerat: 2011-04-30 | 11:08:17 i Graviditet

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Kejsarsnitt

Ska du förlösas med kejsarsnitt? Ungefär tjugo procent av alla förlossningar sker med kejsarsnitt. Av dessa tjugo procent är 40 procent planerade och 60 är akuta snitt. Det finns många olika orsaker till varför en del barn föds med kejsarsnitt. De planerade kejsarsnitten brukar ske i graviditetsvecka 38.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Hos barnmorskan

Välja barnavårdscentral

Någon gång vid denna tid är det dags att välja barnavårdscentral. Ni väljer själva vilken ni vill tillhöra. Fråga din barnmorska vilka barnavårdscentraler som finns eller sök själv här på Vårdguiden. Barnmorskan skriver in vald BVC i journalen, för att BB sedan ska kunna skicka barnjournalen till rätt barnavårdscentral.

info hämtat ur: http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Graviditetskalender/Veckor/Gravid-vecka-36/


Uppe med tuppen, men vad gör det?

Publicerat: 2011-04-30 | 07:46:19 i Allmänt
käka pannkakor igår, och det är INTE min grej, vaknade med sån magont så jag vet inte vad...Inte alls skönt! Så nu sitter man här uppe ensam, J % lenci har sovit i vardagsrummet eftersom hon fick feber igår kväll igen.. Men det är deffinitivt mer tänder på G, för hon dreglar som fan och vill inte ha napp, utan tuggar på sina fingrar istället, så då va det mysteriet löst haha undrade ju i förrgår vart febern kom i från bara så där, men det fick jag snabbt svar på, så tack o lov att det va tänder o inget annat.
Träffade bara Vanne i stan igår, Anna backade ur eller ngt, vet inte, tråkigt va det iaf, men med Vanne har man aldrig en trist sekund ;) Det första vi gjorde va o köpa glass till lenci, hade lovat henne det, en sandae från Mc Donkan med chokladsås, hon älskade det trots att hon va så trött att ögonen gick både åt höger o vänster hehe, efter lite glass så somnade hon gott iaf. Sen träffa vi på ett par vänner som skulle spela på Kungsport, dom har fest ikväll på stars n bars så dom skulle promota lite med MJ-musik, och folket runt omkring njöt till fullo tills polisen kom o avbröt, visserligen hade dom inget tillstånd våra vänner, men om inte en enda liten man hade anmält så hade inte polisen brytt sig, så Salis spelning varade i en timma, TRIST! men idag har dom fixat det och dom ska spela vid Göteborgs hjulet 14.00, så om ni som läser är i stan då, gå dit och njut av skön musik o av sol!!! :) Vi däremot ska vara hemma hos mamma & pappa då, J och pappa ska åka o köpa Chloes säng och garderob, är ju bara 34 dagar kvar till BF så nu vill jag ha allt i sin ordning :) Sen när dom kommer tillbaka från Ikea ska vi in till stan och möta upp Vanne, Åke och Patrik, vi ska se Cortegen, som vi missa förra året pga regn, men idag är vädret kanoners :D okej, från detta till något heeelt annat, jag använder ju pepsodent white now, som ni redan vet... det har gått 3-4 dagar nu, och om jag ska vara ärlig så har jag vart skeptisk mot hela det här "vitare tänder på engång" men grejen är ju att den hjälper - JAG HAR FÅTT VITARE TÄNDER!!! och det är 22 dagar kvar av Buzzningen, ska mina tänder bli snövita då eller? haha fan va coolt, så nu rekomenderar jag STARKT tiller er som vill ha vitare tänder utan att behöva betala en massa pengar, gå till affären o köp pepsodent White now
Nu mina vänner har resten av familjen vaknat, ska göra lite god frukost nu.. Ha en underbar dag!! och njut av att det är lördag och Valborg....

2 be continued

Publicerat: 2011-04-29 | 21:02:04 i Allmänt
skriver imon... Nu är det mys med familjen som gäller.... PUSSSSS!!!

Good morning sunshine!!

Publicerat: 2011-04-29 | 09:23:48 i Allmänt
Solen skiner och värmen kommer över oss - härligt!!! om jag hade haft bord o stolar på ballkongen hade jag suttit mig där och avnjutit en gooood frukost, men så blir det inte, den får jag passa på o äta när Valencia somnar eftersom hon vill åt brödet, något hon inte får... På måndag är det provtagning på den lilla govsingen, det slog mig just att det är ju MAJ på Söndag hahahaha, Wooooow, snart fyller man år och snart kommer Chloe :D wiee!! Härligt att sommaren börjar närma sig :)
Idag ska jag och Valencia in till stan och träffa Vanne & Anna, det va typ 100 år sen jag träffade henne aå det ska bli sköj, får se vad vi hittar på för bus. Valencia har haft högfeber sen igår, men idag är den lägre, så förhoppningsvis försvinner den helt innan vi går ut, ändå nyttigt med frisk luft för dom små, besides så blir lägenheten som en bastu när solen lyser på här, så det går inte att vara här. Och hon värkar piggare för jag hör henne sitta och leka med alla plastburkar i köket och tjuter av glädje haha sötnosen! Nä gott folk, nu måste mammsen ta hand om disken, den blir en ren av sig själv :)
Ha en underbar dag, och njut av att det är FREEEEDAG!!!!!!

GRATTIS XIMENA!!

Publicerat: 2011-04-28 | 19:36:11 i Allmänt
GRATTIS till er underbart fina son Emilio - 46 cm & 2660 hela gr.. Nu är familjen äntligen komplett. Storebror Sean ska lära Emilio allt bus han kan :P Har tänkt på er hela dagen!! massa kärlek till er från Götet, längtar till att få träffa er!

HipHop från Go:tet

Publicerat: 2011-04-28 | 14:03:41 i Allmänt
Något jag på senaste tiden har börjat göra är att lyssna mer på svenk hiphop - and I love it! tycker det är mkt bättre än "vanlig" amerikans... Texterna är framför allt mkt bättre... Sen för att skryta lite, så känner man dom flesta som gör HipHop från Go:tet... Här har vi några av mina favoriter, enjoy...

 

 

 

 

 

 

 

Och mycket mer finns det... Tummen upp för alla dessa duktiga artister, keep going!!!

 

 


åhh vad jag vill

Publicerat: 2011-04-28 | 10:30:38 i Allmänt
vi kanske äntligen får flytta, jag hoppas verkligen triangelbytet går igenom, för jag vill verkligen flytta härifrån, vill inte bo här uppe, trots att grannarna o området är helt ok, vill slippa backen, och komma närmare torget, vilket nu kommer att hända om det går som jag vill... Från väderlekstorget till Höstvädersgatan, och den är mkt större med för den delen, perfekt nu när Chloe kommer, är yber nyfiken på hur planlösningen ser ut. Så håll tummarna för att allt detta går igenom, för det 100%igt, alla har tackat ja, men dom andra måste höra av sig o ge oss klartecken :)
Jag & Valencia skulle till Slottskogen idag med Letty & Theo, men det blir inget av, lika bra det för lenci är jätte snorig, så det blir att vara hemma och vila upp oss idag, hon sover nu, så funderar med på att passa på o sova en stund, har inte sovit så mkt i natt, har bara legat och tänkt på lägenheten haha såå mkt vill jag bort härifrån hahaha... passar på o sova en stund nu, ses sen!!

Jag är en Buzzador, är du?

Publicerat: 2011-04-27 | 10:53:26 i Allmänt
Igår kom mitt andra paket från Buzzador (http://www.buzzador.com/) denna gången innehöll den Tandkräm, inte vilken tandkräm som helst utan Pepsodent White Now... Så nu ska jag och mina vänner köra hårt och se om Denna produkt uppfyller sina krav....

Som Buzzador i kampanjen för Pepsodent White Now får du och dina vänner prova den första och enda tandkrämen som ger vitare tänder efter bara en borstning. Det beror på Blue Covarine, ett blått pigment som döljer det gula på tänderna och skapar en omedelbar whitening-effekt. Tandkrämen ger dig dessutom gradvis vitare tänder allteftersom du använder den.

Buzza samtidigt som du borstar tänderna med tandkrämen Pepsodent White Now och tandborsten White System morgon och kväll i en månad. När du buzzar berättar du saklig fakta om White Now, hur tandkrämen fungerar och vad du tycker om den. Dela också ut 15 varuprover så andra får prova. Bra tillfällen att buzza för White Now är till exempel på jobbet, i skolan, på din blogg, Facebook och Twitter om du har ett konto där.


Bli en Buzzador du med, Regristrera dig här: http://www.buzzador.com/index.php/sv/become-a-buzzador du kommer inte att bli missnöjd ;)


Hejsan hoppsan!

Publicerat: 2011-04-27 | 10:36:11 i Allmänt
Fick sovmorgon till halv 10 idag, det är inte illa pinkat... idag skulle jag berätta om gårdagen lite snabbt, åkte in till stan vid 11 och träffa Vanne o min älskade kusin Rebecca o hennes små trollungar, ÄNTLIGEN säger jag bara, va med dom nästan dagligen förut, men så fick hon lilla Amira för några veckor sen, o sen dess har det vart sjukhusbesök och sjukdommar på de båda små knyten :/ förhoppningsvis bär det av mot friskare dagar nu när värmen kommit :) Vi satt på försäkringskassan i ca 1 timma för dom som vanligt skrivit ut mammadagarna för Rebecca fel.. hon är nog där varje månad o bråkar med dom, så nu har dom nog fattat vinkeln.... Sen blev det lite shopping i stan, kallingar till J, svart hårfärg, ljusa jeansleggins (äntligen) en sjal, och ett par chinos, fast dom ska jag lämna tillbaka, satt inte så skönt på mig just nu, så väntar med att köpa dom när jag inte har mage... Ja just det en klocka med ju, skitsnygg... Träffade på Letty och hennes familj, så medans vi satt och vänta på J & Åke så satt vi o tjöta med dom, så fick man ett par kilklackar av henne, bara för att hon inte kan ha dom, så tack så mkt hjärtat!! Sen skilldes vi alla åt, Vanne åkte med Åke till hans föräldrar och jag o min lilla familj åkte upp till Bryggeriet för att käka, sen va jag bara tvungen att springa in på 4Gott och köpa med mig massa gott haha, jag har inte fått ngt påskgodis så nu fick jag unna mig massor hahaha När vi kom hem blev jag överlycklig, för ca en månad sen så satt jag framför ebay och beställde lite iphone skal till mig & J och igår kom 3 av dom,
Till J:
Visst är dom fina? Så nu är det bara o vänta in dom andra, tror jag beställde 7 skal för mindre än 50:- haha ink. frakt, så gott folk, köp inte i affärerna, dyra & assss tråkiga är dom.. Ebay is the Shit ;)
Vad händer idag då? har inget planerat så vi får la se :) nu frukost till mig & lenci, hon står och hänger här...
puss

10 timmar...

Publicerat: 2011-04-26 | 20:09:40 i Allmänt
japp i 10 hela timmar har jag vart ute idag, o ändå mår man toppen, vad är oddsen för en höggravid kvinna? hahaha, tänker inte skriva så mkt för jag måste ta Lenci, skriver om dagen imon... puss på er!

God morgon

Publicerat: 2011-04-26 | 08:01:11 i Allmänt
Hur ska vädret bli idag egentligen? känns som alla väderkanaler säger olika, för enligt tv4 nyheterna ska det regna, och min mobil säger halvsol, & min kära Vanne säger att det ska bli 28 grader o sol, vart har du hittat det kvinna? vilket fall som helst så åker vi nog in till stan.. min gubbe behöver kallingar, och jag ska på jakt efter ett par ljusa jeans leggins som jag hitta på Gina igår vid Domkyrkan, men dom hade inte min storlek, så jag ska på jakt idag... Vad ska ni göra idag?

Mys

Publicerat: 2011-04-25 | 21:47:19 i Allmänt
Blev inget spjällsängsskydds jakt, åkte till stan istället och shoppa lite, eller lite o lite, vi kom hem med 3 par skor, 6 plagg till lenci och 2 plagg till mig hahah alltid lika kul o shoppa med sin man -älskar dig så Joseph!! mamma kallar mig för lyxhustru något jag INTE är... kanske många som tror det bara för att jag har min mans bankkort, men det betyder inte att jag spenderar alla "hans" pengar - vi har gemensam ekonomi, har jag inga pengar på mitt kort så får jag hans, för han vill inte att jag ska sitta hemma på röven och inte roa mig när jag kan ha kul annars... Så det så :P Åkte till mamma & pappa vid 3 tiden, och vi grilla!! vilken lyx att få grillmat 2 dagar i rad. Valencia har vart på så otroligt bra humör hela helgen så det va ett stort nöje att ha med henne till mamma haha som vi har skrattat idag åt henne. Grease gick ju på tv - o så fort musiken sätts igång är hon igång med sin underbara dans, älskade unge!!! Sen skulle hon äta själv, med mat i hela ansiktet.. se själva...
älskade underbara unge säger jag bara!!! hon o joseph sitter i badet nu, och jag hör henne tjuta av glädje haha man blir så varm i hjärtat...
Just det ja... jag vill tacka en kvinna på Apoteket som fick mig att må kanon när jag gick därifrån, vi snackade om solkrämer till barn osv o hamna plötsligt in på tonårs- och ungdomstjejer, hon har en dotter som är 21 o tar tydligen en evighet inne i badrummet, så sa jag att för mig tar det bara några min så är jag klar, då säger hon att men du är ju äldre, hahaha nej nej, jag är bara 24... Hon tappa hakan... Sen säger hon 24 år och 2 barnsmamma det är extremt starkt jobbat! Guuuud va glad jag blev, blev änna ännu mer peppad haha så Tack till dig!!
Hitta just lite av det vi shoppa idag...
Dom sista byxorna köpte vi även i grönt, och 2 klänningar i härliga sommarfärger...och skorna:
till mig
till Joseph
till Valencia
så idag har mamma, pappa o barn fått skor... Nu måste jag sluta, Chloe gör mig galen så nu ska jag ta av mig Bhn o sätta på mig nattlinne o lägga mig i soffan... Hoppas eran dag har vart lika toppen som min :)

and then?

Publicerat: 2011-04-25 | 08:44:15 i Allmänt
Sorry att jag inte skrev igår, men när vi väl kom hem så va jag så trött och min rygg värkte så in i helvete. Vi va hos Evelina & Edin igår och grillade, det va sååå underbart, solen som värmde, god mat o gott sällskap, Vanne & Åke kom ju också så det kunde ju inte bli bättre!! o ja jag vet, jag är sämst på att ta bilder hahah, ska försöka bättre på det... Innan vi åkte dit så sprang vi in på biltema för att köpa en picknick-filt, den bästa jag vart med om!! den va spilltålig och så har den plast undertill så när man vart ute så slipper man stå o skaka av filten som en dåre, och billig va den...

70:-

 

jag ska ta o köpa en till för dom är ju toppen o ha med sig överallt...så köp en sån så slipper ni skiten sen haha

Idag ska vi på spjällsängsydds jakt - det ordet va jobbigt att uttala haha, den vi hade för Valencia va vädelöst, så det blir att köpa en ny, lär gå i genom alla babyaffärer på Backaplan sen... Sen bär det av till mamma och pappa, mys mys... Nu ska jag hoppa in i duschen, om ni bara visste hur jag ser ut i hövvet - Snyggve!!!!! Ut och njut av våren idag alla goa!! puss på er!


Vecka 35

Publicerat: 2011-04-24 | 10:16:15 i Graviditet
Då har man nått vecka 35... Tror ni jag går hela vägen, eller blir det innan eller efter 4 juni?

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

 

Tvillingar

Om du väntar tvillingar eller fler är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Många tvillingar föds redan i vecka 36.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappa/partner

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Om barnet inte ligger med huvudet neråt, görs en extra kontroll nästa vecka för att eventuellt försöka vända barnet i  graviditetvecka 36-37.

Vändning:

Om barnet efter graviditetsvecka 36 inte ligger med huvudet neråt brukar vändningsförsök göras. Detta görs i så fall på kvinnokliniken. Vändningen utförs av läkare som med hjälp av sina händer utanpå din mage försöker vända barnet till huvudläge. Din barnmorska beställer tid åt dig och informerar vidare om ingreppet.

infot kommer från: http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Graviditetskalender/Veckor/Gravid-vecka-35/


Glad Påsk!!

Publicerat: 2011-04-23 | 22:13:55 i Allmänt
Nu gick dom sista gästerna, Vanne & Åke, Evelina & Edin åkte för en liten stund sen. Har haft påsk middag, med ägg & sill som förätt, bla, hade potatissallad o köttbullar för dom som inte gillar det andra, sen gjorde jag Janssons Frestelse utan anjovis dvs potatisgratäng :P med stekt kyckling, rödvinssås och sallad, efterrätten orkade vi inte hahaha, blev kaffe/te istället... Sen efter ett tag började vi känna oss rastlösa så vi satte på Wii:t och började dansa, tjejerna mot killarna - Vi vann såklart och tjocka JAG vann mot alla jag mötte- Hallå jag är änna höggravid hahaha looooosers!!! Kul hade vi iaf, o det va ju meningen...Har inte hänt så mkt idag, åkte bort till Netto, blir lika besviken varje gång man går in där... sa till J att jag hellre handlar på Ica tvärsöver gatan, and we did... när vi väl skulle till kassan, ta upp plånboken o insåg att kortet inte va där.. SUCK!!!! j hade inte heller det, så han va illa tvungen att åka hem och hämta det, medans jag o lenci fick vänta kvar, fast utanför affären såklart hahah parkerade korgen o gick ut.... och sen va det bara att bege sig hem och förbereda maten och duka, det va denna dagen det!! Nu ska vi kolla film, lugna ner magen lite och sen sova gött... för imon är en annan dag.. Ska till Evelina & Edin :) mysmys!!!
Ha en trevlig påsk allihopa!!

RSS 2.0